Competence Factory

Agile Trainer & Coach

9,4

op Springest     

Training Agile en Scrum voor non-IT

Agile is hot en Scrum is in. Tegelijkertijd zijn ook veel misvattingen en slechte implementaties (agile in name only). Daarom ontwikkelde ik voor Competence Factory de training Agile en Scrum, speciaal voor non-IT. De reacties op deze tweedaagse training zijn positief. De training krijgt op Springest maar liefst een 9.4!

Agile, Lean, Scrum en Kanban begrijpen

Goed begrip is het halve werk. Zowel bij cursisten als bij hun opdrachtgevers bestaat spraakverwarring. Ze hebben vaak wel gehoord van Lean, Agile of Scrum en Kanban. Maar weten niet goed waar de verschillende begrippen voor staan. Daarom sta ik dag 1 uitgebreid stil bij Lean, Agile, Scrum en Kanban, wat het is én wanneer je het kunt toepassen. Ook leg ik het verschil uit tussen agile methoden zoals scrum enerzijds en waterval-methoden zoals Prince2 anderzijds.
Deelnemers Design Thinking Factory

Praktijk case om te oefenen

Uiteindelijk willen alle deelnemers niet alleen begrijpen, maar ook kunnen toepassen. Daarom bestaat dag 2 niet alleen uit verdieping. We doen ook een leuke en uitdagende praktijk case. Tijdens de praktijkcase worden deelnemers uitgenodigd alle theorie in praktijk te brengen. Deelnemers kiezen zelf welke rol ze willen oefenen en kruipen vervolgens in de huid van een Scrum Master, Product Owner of lid van een Ontwikkel Team. En gedurende meerdere sprints oefenen we de rollen, rituelen en artefacten. Zo komt de theorie echt tot leven.

Veel interactie en lesmateriaal

De training is agile opgezet en bevat veel feedback momenten. Deze feedback wordt gebruikt om de training elke keer beter te maken. Deelnemers waarderen de vele praktijk voorbeelden. De mogelijkheid om eigen cases of vragen in te brengen en zo te leren van de docent en van elkaar. Ook krijgen deelnemers uitgebreide handouts na afloop van de training.
mahanaim Singadji over agile en design thinking

Testimonials

     Angélique van der Kroft global marketing manager

 
Agile en scrum voor marketing is een super relevante training. In 2 dagen wordt je ingewijd in alle ins- en outs van agile & scrum. Het hoge energie niveau van de trainer de goede balans tussen praktijk en theorie en de kleine groep maken deze training zeker de moeite waard!

     Roelof Otten online creatief

 
“Interessant, maar vooral zeer leerzaam. Mahanaïm weet theorie naadloos te koppelen aan de praktijk waardoor we genoeg handvaten ontvingen om de opgedane theorie toe te passen in de praktijk. Daarbij laat Mahanaïm duidelijk zien dat Scrum niet alleen weggelegd is voor de IT-ers onder ons, maar dat ook marketeers en designers kunnen profiteren van deze methodiek/denkwijze. Samengevat een zeer succesvolle training. Niet alleen door de inhoud, maar ook zeker door de trainer. Een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in Scrum.”

     Diana Weber marketeer

 
“De opbouw (geschiedenis, methodes, simulatie), het tempo, de heldere uitleg over de diverse methodes van deze training Agile en Scrum voor Marketing waren erg goed. Het ondersteunende beeldmateriaal hielp positief bij de uitleg en de simulaties raakten precies wat ik nodig had om deze werkwijze in te kunnen voeren in mijn bedrijf.”