Small

imac scherm met sitemapview van kleine site

Kleine sites of microsites.

Content

De sites zijn beperkt. Beperkt in het aantal pagina's (1-20), beperkt in het aantal paginatypen. Maar ook qua inhoud is dit type site beperkt. Het betreft veelal informatie over één persoon, één product, één onderwerp.

Kosten

Ook de kosten zijn beperkt. Schatting tussen de € 500,- en € 2.500,-. De kosten zitten hier vooral in grafisch ontwerp, en omzetten daarvan in HTML-pagina's.

Planning

Na opdrachtbevestiging is de doorlooptijd 2 weken tot maximaal 2 maanden voor een uitgebreide variant.

Medium

imac scherm met sitemapview van medium site

De meeste sites op internet vallen in deze categorie

Content

De content bestaat gemiddeld uit enkele honderden pagina's tot enkele duizenden. De site heeft gemiddeld tussen de 5 en 8 verschillende paginatypen. De inhoud is verdeeld over verschillende onderwerpen en een of twee talen.

Kosten

Voor de ontwikkeling van een site van gemiddelde omvang moet u rekening houden met tussen de €10.000,- en € 55.000,-. De kosten zitten hier in functioneel ontwerp, grafisch ontwerp, content en CMS.

Planning

Na opdrachtbevestiging bedraagt de doorlooptijd gemiddeld 2 tot 6 maanden.

Aanpak

Bij de meeste medium sites wordt het procesmodel wel gevolgd, maar versneld. Sommige stappen worden samengevoegd. Andere kunnen worden overgeslagen. Dit varieert per site.

Bekijk aanpak

Large

imac scherm met sitemapview van grootschalige site

Grootschalige sites, deze bestaan meestal uit verschillende deelsites.

Content

Grote ondernemingen en overheidsinstanties hebben sites met duizenden of tienduizenden pagina's. Hier is ons procesmodel op gebaseerd.

Kosten

Bij de ontwikkeling van een grootschalige site spelen meer factoren een rol. Maar houd rekening met €100.000 tot €450.000,-. Ook al zijn we vaker betrokken bij projecten waar miljoenen mee gemoeid zijn.

Planning

Na opdrachtbevestiging is de doorlooptijd 6 tot 12 maanden.

Aanpak

Bij grote of hele grote internetprojecten raden we altijd aan een procesmodel te volgen. Vaak is dit ook deel van de offerte.

Bekijk aanpak

imagine. inspire. create. | metrovision | internetbureau sinds 1995 | Den Haag | © copyright 2014 volg ons op: F T L